Kunstgebit reparatie

"Wij hebben dagelijks te maken met patiënten die een gebroken prothese hebben. Dit komt natuurlijk altijd ongelegen en wij begrijpen dat u niet te lang afscheid wilt nemen van uw kunstgebit en zorgen dat reparaties dezelfde dag nog klaar zijn*. Vaak binnen een paar uur*."

Kunstgebit gebroken?

Voor reparatie van uw kunstgebit kunt u vaak snel terecht bij ons terecht.Wij herstellen uw kunstgebit snel en vakkundig. Wij maken uw kunstgebit gelijk schoon en polijsten deze weer, uw kunstgebit
voelt dan weer als nieuw.

Spoed reparatie

Voor reparaties die snel moeten worden uitgevoerd verwijzen wij u direct door naar het Tandtechnisch Laboratorium, gelegen in Rijswijk. Op afspraak kan uw kunstgebit dezelfde dag dan nog gerepareerd worden*.

Professionele reparaties.

Wij willen u met klem adviseren nooit zelf uw kunstgebit te plakken/lijmen. Dit kan er voor bijdragen dat de reparatie complexer zal zijn en dat uw kunstgebit niet meer goed is te herstellen.

p.s. wist u dat een reparatie van een volledige prothese voor 90% wordt vergoed wordt door uw basis verzekering?

Waarom uw kunstgebit kapot gaat.

Vaak gaat een kunstgebit kapot omdat de pasvorm niet meer goed is. Door het slinken van de kaak gaat een kunstgebit los zitten. Dit kan leiden tot scheurtjes of breuken waardoor een kunstgebit reparatie niet te voorkomen is. Wij adviseren om uw kunstgebit ieder jaar te laten controleren, u kunt altijd terecht voor een controle van uw kunstgebit.  Als de prothese niet meer goed past adviseren wij deze te laten opvullen.

 

Rebasing van uw kunstgebit.

Is uw kunstgebit Rijswijk twee jaar oud? Dan is het verstandig om uw kunstgebit te laten controleren. Na twee jaar zal uw kunstgebit losser gaan zitten, wat voornamelijk komt door het slinken van uw kaken. Door uw kunstgebit te laten opvullen (rebasing) zal de stabiliteit en het draagcomfort toenemen.

Immediaat 2

Het opvullen van uw kunstgebit zal ± één werkdag in beslag nemen. Gedurende de reparatieperiode heeft u natuurlijk het kunstgebit niet ter beschikking. Wellicht heeft u uw oude kunstgebit nog bewaard zodat u die dag niet zonder hoeft rond te lopen.

Indien het een kunstgebit op implantaten (ook wel klikgebit genoemd) betreft dan moet deze behandeling door ons - in sommige gevallen - worden aangevraagd bij uw verzekeraar.

Uw specialist voor een kunstgebit is; Jeroen Hoenstok, Tandprotheticus

 

*Reparaties binnen één dag zijn uitsluitend op afspraak en uitgevoerd op het Tandtechnisch Laboratorium te Rijswijk.

 

 

 

error: