Hoe vaak wordt er een foto gemaakt.

Mensen die regelmatig een tandarts zien een goede mondhygiëne en geen huidproblemen hebben, kunnen het beste elke twee tot drie jaar  röntgenfoto's  laten maken om te controleren op vroege tandbederf, zegt Dr. Aruna Ramesh, directeur van de mond- en maxillofaciale radiologie afdeling Bij Tufts University School of Dental Medicine in Boston. Meer uitgebreide röntgenstralen kunnen elke drie tot vijf jaar nodig zijn om de gezondheid van wortels en aangrenzend bot te controleren.

Kinderen kunnen een paar keer per jaar een of twee röntgenfoto's nodig hebben omdat hun tanden snel veranderen, zegt Dr. Ada Cooper, praktijk voerend in New York City en een woordvoerder voor de American Dental Association.

"We weten allemaal dat tandheelkundige röntgenstralen een zeer nuttig instrument zijn," het detecteren van tandheelkundige schade en ziekte die niet met het oog gezien kan worden, aldus Dr. Cooper. Met enkele tandvleesziektes, is dit "de enige manier waarop uw tandarts de ernst van het botverlies kan vaststellen is om röntgenfoto's te maken."

Bron: The New York Times

Share:
error: